Användbarheten av den japanska kniven

Santoku-knivens användningsområden

För hushållsbruk är Santoku-knivar för närvarande de mest efterfrågade.

Anledningen till att den kallas Santoku är att den kan användas för alla typer av fisk, kött och grönsaker. På grund av detta är dess blad tunnare än ett kockknivsblad och tjockare än ett tunt blad.

Santoku-knivar är också kända som "Bunka-knivar" och är lämpliga för att skära kött, fisk, grönsaker och andra typer av livsmedel. De är så lätta att hantera att man kan säga att "du behöver bara en i början".

Naturligtvis är den inte lämplig för att skära köttben eller dela huvudet av en havsabborre. Tjockleken och formen på bladet gör den till en mångsidig kniv som kan användas för en mängd olika uppgifter, som att skala grönsaker, skära kött, filéa fisk och till och med göra sashimi.

Det är verkligen en användbar kniv för hemmaköket.

Varför är Santoku-kniven mest använd i hemmet ?

Den kanske inte är lämplig för avancerade uppgifter, som de som utförs med specialknivar. Det skulle vara svårt att göra vågiga skal som med en tunnbladig kniv eller dra ut sashimi med ett enda snitt som med en pilformad kniv.

Men eftersom den inte är specialiserad på en enda typ av snitt, använder många kockar Santoku som en allroundkniv.

Av den anledningen anses den vara en praktisk artikel för matlagningsentusiaster, så mycket att det sägs att om du har en Santoku-kniv behöver du inte andra knivar hemma.

Hogkvalitativa Santoku-knivar fran Kaitsuko

Ändå, om du bara har en kniv, kommer bladet att slitas ut snabbt, och med tanke på att du måste ta ut den för att vässa den, skulle det vara bättre att åtminstone ha en Santoku-kniv och en Gyuto-kniv. Det är mer effektivt att främst använda en Santoku-kniv för grönsaker och en Gyuto-kniv för kött och fisk. Det rekommenderas också att ha en Santoku-kniv som "huvudkniv" och en mindre Gyuto-kniv.

Det är därför varje tillverkare erbjuder olika bladlängder, och handtagen är gjorda av harts, integrerade med bladet eller trä, och har också detaljerade innovationer som placeringen av tyngdpunkten för enkel användning.

Antal japanska knivar en amatörkock bör ha

För en amatörkock är det inte nödvändigt att ha alla sju knivar som presenteras nedan. Faktum är att fyra av dem kan vara tillräckliga om du lagar mat sporadiskt.

Allround-koksknivset for entusiaster

Vi tror inte att de flesta människor skulle använda en tonfiskkniv, en ålkniv, en anguillekniv, en nudelkniv osv. Å andra sidan, om någon säger: "Jag använder en ålkniv eller en hamokniv", är det förmodligen en professionell. Men jag känner en kock som använder en flexibel kniv för att skickligt skära benen på en ålströmming.

Med fyra knivar från urvalet kan man dock utföra många uppgifter. Det som rekommenderas är att ha en kniv som passar för västerländsk matlagning, en köttkniv, en liten kniv och en japansk kniv.

Hogkvalitativ och mangsidig Santoku-kniv fran Kaitsuko

Vi anser att Santoku-knivar är säkrare för nybörjare.

Santoku-knivar används mycket i japanska hushåll, eftersom de är mångsidiga knivar tillverkade i japansk stil. De har egenskaper som passar den japanska matkulturen, till exempel små hål som förhindrar att mat (särskilt rå fisk) fastnar på bladet.

Om du inte har några speciella preferenser eller förväntningar rekommenderar vi att du väljer en Santoku-kniv om du vill börja med matlagning.

Vilken kniv ska man välja för att börja ?

Gyuto rekommenderas till personer som gillar att laga mat med en önskan att bli experter. Men senare kommer de att behöva en kniv för varje typ av skärning.

Många professionella kockar använder en Santoku, och det är lättare att skära kött och fisk med den.

Om du gillar att laga mat och har flera andra knivar eller planerar att köpa en i framtiden, rekommenderar vi Santoku för dess mångsidighet och enkelhet att hantera.

Våra produkter

Hogkvalitativt professionell koksknivsatsJapansk yakumoto knivstal 67 lager
Försäljningspris2.750,00 kr Ordinarie pris3.410,00 kr
Set med 3 knivar I Damaskus Stål – Kollektion Kock YakumotoKaitsuko Sweden
2 -rumsstalkok knivar hogt med havet gultProfessionell kniv ergnonomisk handtag
Försäljningspris1.990,00 kr Ordinarie pris2.450,00 kr
Set med 2 knivar – Gula havet samlingenKaitsuko Sweden