Filter
Rivkniv
27 produkter
Egenskaper hos Rivknivar
Vad är en pareringskniv? En skalkniv är en liten, tunn kökskniv, ca 7,5 till 10 cm (3 till 4 tum) lång och extremt vass. Den är avsedd för att skära bort skalet på grönsaker och frukt, och för att göra små snitt i fisk och kött. Den kan också användas för att skiva grönsaker och ta bort ögonen från potatis. Det är också den perfekta rostfria kniven för att dela räkor eller citrusfrukter.
Varför använda den? Skalkniven kan användas som en skalpell för känsliga uppgifter som att ta bort vingar från fjäderfä eller för att skära olika köttbitar. Om du håller i skalkniven som om den vore förlängd av pekfingret och tummen kan du försiktigt skala frukt och grönsaker och skära dem i små bitar utan att behöva använda en skärbräda. Kockknivar finns också tillgängliga för att du ska kunna skära stora livsmedel.
Vilka misstag bör man undvika? Dessa knivar har utformats för känslig skärning och skalning. Använd dem därför inte för att skära ben eller tärningar, eftersom bladet är extremt tunt. Skär eller skiva inte benet när du styckar en köttbit. Denna kniv kommer inte att kunna klara vikten av en sådan uppgift.
Vilka är dina köptips? Allt beror på din huvudsakliga användning. Skalknivar med rakt blad kan ha olika blad. De med ett nedåtböjt blad (fågelnäbb) är utformade för att skala böjd frukt, medan de med ett tandat blad är idealiska för att skära tomater.
Filter