Filter
Nakiri kniv
15 produkter
Egenskaper för Nakiri-kniven
Nakiri-knivar är japanska knivar som nästan uteslutande används för att skära grönsaker och örter. Var och en av de många japanska köksknivarna är avsedd för ett specifikt användningsområde. Det höga bladet, som nästan ser ut som en klyvkniv, gör att grönsaker kan skäras vertikalt mycket snabbt. Den vertikala rörelsen sparar mycket tid för användaren och är snabbare än den gungande rörelsen hos Santoku kniv eller kockknivar.
Bladets höjd förhindrar också att handen som håller i handtaget slår i brädan i slutet, till skillnad från en kockkniv eller verktygskniv. Den japanska Nakiri-kniven är rektangulär till formen och har ett blad som mäter mellan 14 och 18 cm. Det gör den idealisk för att skära tjocka grönsaker och aromatiska örter. Den plana ytan gör att du kan föra över den skurna maten från brädan till kastrullen.
Filter