Filter
Kockkniv
34 produkter
Egenskaper hos kockknivar
Vad är en kockkniv? Det är en stor, mångsidig kniv med ett 20-30 cm (8-12 tum) långt blad som i allmänhet är svagt uppåtböjt från basen till spetsen.
När ska den användas? Kockkniven är perfekt för att hacka, skiva eller tärna alla frukter, grönsaker och kött samt fisk. Om du vill fördjupa dig i det japanska köket finns kategorin Kiritsuke kniv som du kan upptäcka just nu.
Så här använder du bladet på rätt sätt För ett utmärkt grepp, håll bladet med pekfingret och tummen. Linda sedan handens övriga fingrar runt handtaget. När du skär mat, använd en oscillerande rörelse, utan att lyfta bladet upp och ner (därav bladets böjda form!).
Vad bör du undvika? Följ våra råd! Kockkniven är inte den bästa kniven för att skära ben och ta bort kött från ben. Du bör också undvika att skära vissa stora grönsaker och använda en särskilt anpassad kniv. Kockkniven är inte heller idealisk för uppgifter som kräver efterbehandling, t.ex. att kärna ur tomater, vilket kräver mindre knivar med ett finare blad.
Vilka köpråd bör jag följa? Se till att du lyfter kniven i handtaget innan du köper den, så att du kan känna dess effekt och vikt i dina händer. Mindre händer kanske föredrar ett kortare blad, men var inte rädd för knivar med längre blad, eftersom de är intressanta för sin större flexibilitet, snabbhet och effektivitet.
Filter