Skillnaden mellan japanska och västerländska knivar

Vad är skillnaden mellan japanska och västerländska knivar ?

Japanska knivar kan på ett vis antyda att de är avsedda för japansk matlagning. Men vad menar vi med västerländska knivar? Om du inte känner till skillnaden i egenskaper, låt oss börja med dessa två typer av knivar.

japansk kokskniv olika material kaitsuko

Egenskaper hos japanska knivar

Nyligen har rostfria knivar tillverkats, men japanska knivar är i huvudsak tillverkade genom att kombinera stål och mjukt järn. Genom att kombinera fördelarna med mjukt järn och hårt stål resulterar det i knivar som är svåra att bryta och vassa.

Japanska knivar har dubbeltrubbiga blad, men det kan förekomma enkelsidiga blad i mycket sällsynta fall. Deras skärpa är överlägsen och möjliggör att man kan skära utan att skada ingrediensernas tvärstruktur. Japanska knivar rekommenderas därför för att hantera fisk, dekorera och skära.

Eftersom bladet är ömtåligt på grund av sin skärpa är det lätt för bladet att vändas och du måste vara försiktig när du rengör det.

Exempel på typiska knivar är Deba-kniven och sashimikniven. Sashimiknivar kallas även Yanagi-knivar. Dessutom klassificeras tunna knivar, grönsaksknivar, åleknivar, fugu-knivar och nudelknivar som japanska knivar, som skär soba och udon.

basta avancerade kaitsuko italien kokskniv

Vilket är materialet i kökskniven ?

Materialen för köksknivar kan grovt delas in i "stål", "rostfritt stål" och "keramik".

Rostfritt stål och keramik används främst för västerländska knivar, medan stål ofta används för japanska knivar, men självklart finns det även keramiska japanska knivar och västerländska knivar i stål. Det är en bra idé att välja typ av kökskniv baserat på avsett användning och hitta en kökskniv som passar dig baserat på materialets egenskaper.

Japanska knivar = Jag lagar mat på ett visst sätt i japansk stil, men vad menar vi med västerländska knivar? Om du lyssnar på språket men inte känner till dess egenskaper, låt oss börja med dessa två typer av knivar.

Egenskaper hos västerländska knivar

Eftersom västerländska knivar är dubbeltrubbiga har de en sågliknande sågprofil. Västerländska knivar grupperas som västerländska knivar, men eftersom de från början var avsedda för att 'skära kött', är det primära syftet att använda 'tryckskärning', där kraften appliceras stadigt för att skära köttets fibrer. Å andra sidan är sashimi-knivar utformade för att 'dras' så att du kan dra dem mot dig.

Det finns olika typer av knivar beroende på användningsändamål, men jag tror att de du känner till är 'kockknivar' och 'Santoku-knivar'. På grund av deras mångsidighet används de alltmer hemma som mångsidiga köksknivar. Västerländska knivar kan klassificeras i flera kategorier som små knivar, såg-/trancherknivar, kött-/slaktarknivar, skivare, smörknivar, ostknivar, etc.

Våra produkter

Hogkvalitativt professionell koksknivsatsJapansk yakumoto knivstal 67 lager
Försäljningspris2.750,00 kr Ordinarie pris3.410,00 kr
Set med 3 knivar I Damaskus Stål – Kollektion Kock YakumotoKaitsuko Sweden
2 -rumsstalkok knivar hogt med havet gultProfessionell kniv ergnonomisk handtag
Försäljningspris1.990,00 kr Ordinarie pris2.450,00 kr
Set med 2 knivar – Gula havet samlingenKaitsuko Sweden