Förbered läckra recept med en japansk kniv

Måltider att göra med en japansk kniv

Den japanska matkulturen är mycket rik. Den är förknippad med ett brett utbud av knivar. Japanska knivar uppskattas för sin skärpa och hantverkskvalitet.

En av de mest populära japanska knivarna är Santoku-kniven. Santoku-knivar används vanligtvis för att hacka och skiva grönsaker. De används också ofta för att förbereda fisk och kött.

Om du letar efter en mångsidig kniv att lägga till i ditt kök är Santoku-kniven ett utmärkt val. I den här bloggartikeln kommer vi att dela några recept som du kan laga med en Santoku-kniv. Upptäck hur du väljer din japanska kniv.

Stekta grönsaker

Stekta grönsaker är en enkel och hälsosam rätt, perfekt för en vardagsmiddag. Du kan använda alla typer av grönsaker du gillar till den här rätten. Vi föreslår att du använder en blandning av svamp, zucchini och röd paprika.

För att förbereda rätten, börja med att skära grönsakerna i små bitar. Sedan hettar du upp olja i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, lägg i de skurna grönsakerna i pannan. Stek grönsakerna i cirka 5-7 minuter, eller tills de är mjuka.

När grönsakerna är klara kan du krydda dem med salt och peppar efter smak. Servera de stekta grönsakerna med ris eller quinoa för en komplett måltid.

enkla ratter kok high-end japansk kniv

Japansk curry

Japansk curry är en mättande och smakrik rätt som är perfekt för en kall vinterdag. Även om det finns många sätt att göra japansk curry på, föreslår vi att du använder kyckling, potatis och morötter i det här receptet.

För att göra curryn, börja med att hacka kycklingen och grönsakerna i små bitar. Sedan hettar du upp olja i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, lägg i kycklingen och grönsakerna i pannan. Stek kycklingen och grönsakerna i 5-7 minuter, eller tills de är genomstekta.

När kycklingen och grönsakerna är klara, tillsätt en burk japansk currysås i pannan. Låt curryn sjuda i cirka 10 minuter, eller tills den är genomvarm. Servera curryn med ris och njut !

basta avancerade japanska skalen vassa knivar

Tempura

Tempura är en populär japansk rätt bestående av friterade och panerade grönsaker eller skaldjur. Tempura serveras vanligtvis med en dipp-sås som sojasås eller vinäger.

För att göra tempura, börja med att blanda en friteringsdeg bestående av ägg, vatten och mjöl. Sedan hettar du upp olja i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, doppa grönsakerna eller skaldjuren i friteringsdegen och lägg sedan ner dem i pannan. Fritera tempuran i cirka 2-3 minuter, eller tills den blir gyllenbrun.

Ta upp tempuran från pannan och låt den rinna av på en pappershandduk. Servera tempuran med sås och njut !

europeiskt foretag av hogklassigt damaskusstal

Sushin

Sushi är en populär japansk rätt bestående av kokt ris och vinäger som är insvept i alger. Sushi kan göras med olika fyllningar, inklusive fisk, grönsaker och tofu.

För att göra sushi, börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. När riset är kokt, tillsätt en blandning av vinäger och socker och blanda väl tills allt är väl blandat.

Sedan lägger du en noriblad (alg) på en bambumatte för sushi. Sprid ut ett lager ris på noribladet och lämna en kant på 1 tum. Lägg till önskad fyllning i mitten av riset.

Rulla sushirullen genom att flytta på bambumattan och trycka försiktigt för att forma den. Skär sushirollen i 8 bitar och njut!

Teriyaki är en japansk matlagningsmetod som innebär att man grillar eller steker mat i en söt och salt sås. Teriyakisåsen består av sojasås, mirin (risvin) och socker.

basta avancerade kokskniv

Teriyaki-rätten

För att förbereda en teriyaki-rätt, börja med att marinera kyckling, fisk eller grönsaker i såsen i cirka 30 minuter. Sedan förvärm grillen eller grillen. Grilla kycklingen, fisken eller grönsakerna i 5 till 7 minuter, eller tills de är väl tillagade.

Servera teriyaki-kyckling, fisk eller grönsaker med ris och njut !

kaitsuko basta koksknivar for kott och fisk

Våra produkter

Hogkvalitativt professionell koksknivsatsJapansk yakumoto knivstal 67 lager
Försäljningspris2.750,00 kr Ordinarie pris3.410,00 kr
Set med 3 knivar I Damaskus Stål – Kollektion Kock YakumotoKaitsuko Sweden
2 -rumsstalkok knivar hogt med havet gultProfessionell kniv ergnonomisk handtag
Försäljningspris1.990,00 kr Ordinarie pris2.450,00 kr
Set med 2 knivar – Gula havet samlingenKaitsuko Sweden