Tekniker för att skära upp sitt kött
Köttet, hur ska man skära upp det? Det finns många sätt som du kommer att se direkt. Det finns flera sätt att skära upp sitt kött, beroende på vilka rätter du vill förbereda, och det måste skäras på ett visst sätt.
Innan du börjar i ditt kök, vet att du behöver utrustning som en bra skärbräda, men framför allt en mycket bra kniv, som damaskusknivar; som vi föreslår i butiken.
Skära upp sitt kött, de olika teknikerna
I escalopes
Escalopes, det är köttbitar som vi känner mycket väl särskilt för fjäderfä, men escalopes är inte heller helt reserverade för fjäderfä, kalvkött kan också skäras upp i escalopes samt för gris. Kort sagt, de är faktiskt bara tunna köttbitar.
Att skära
För att skära, lägg handen platt på biten av kött och klipp under det; mot köttets tjocklek.
I skivor
Skiva är den mest grundläggande metoden att skära upp i köket, oavsett om det handlar om gris, nötkött eller fårkött, man kan skära upp skivor i nästan alla kött, till och med skivor av kalkon och skinka!
Att skära
Detta är ett väldigt klassiskt sätt att skära upp i köksmiljön, som kan användas av alla kött. Skär med en skarp, snabb dragning till önskad tjocklek, och se till att skära vinkelrätt mot köttets fibrer.
I tärningar
När man skär köttet i tärningar, är det huvudsakligen för att kunna laga det ganska snabbt, och för att sedan placera det i en sås, sätt att bereda en liten gryta.
Dessa förberedelser är ofta vanliga, så man kan lätt hitta redan färdiga och tärnade köttprodukter i butiken. Om du inte hittar, då tar du ut din damaskuska kökskniv.
Att skära
Skär ditt kött med kniven stående rakt och kapa köttet i tärningar med ett snabbt drag.
Detta uppskärning i tärningar används ofta för att förbereda grytor som: ett lammtajin; biff bourguignon ; kyckling curry eller gris.
I tunna skivor
För att kunna skära riktigt tunna skivor av kött, måste du vara ganska välutrustad, det huvudsakliga tillbehöret, en kniv gjord för detta; som är känt som Santoku kniven. Dess gropar på bladet låter det skära köttet utan att det klibbar till bladet, det är idealiskt för ett perfekt och rent träff!
Att skära
För att göra tunna skivor, är den berömda Santoku kniven den mest lämpliga, den har knottror på bladet som hjälper till att skära köttet utan att det klibbar till bladet. Börja genom att hacka biten diagonalt, tekniken ligger i regulariteten i alla dina rörelser och tunnheten på köttskivor.
I hack
För köttfärs, det är en av grundprodukterna i kulinarisk kultur. Med hacken kan du göra fyllda tomater, shepherd's pie, spaghetti bolognese, köttbullar eller köttfyllda tegelbitar.
Att skära
Det finns två tekniker för att hacka kött, den första med en köttkvarn, och den andra med en mixer
I strimlor
Om man skär upp ett kött i strimlor, är det huvudsakligen av två goda skäl:
Den första anledningen är att kunna konservera det samtidigt som det torkar, vi skär flera strimlor för att sedan torka dem.
Den andra anledningen är att köttet är lättare att laga när det skärs upp i strimlor, än när det är som en bit, det är mer komplicerat och tar längre tid. Många recept görs därför med nötkött eller kyckling skuren i strimlor, särskilt i asiatisk matlagning, för att kunna skära upp köttet i strimlor utan att skada det, det är bättre att glömma tandkniven, och ta en snittkniv eller en kökskniv.
För att gå längre finns det bara att konsultera vår artikel om Yakiniku : Den japanska matlagningsmetoden.
Att skära
Det finns ingen riktig metod för att skära ditt kött i strimlor.