Hur man enkelt gör sushi på några ögonblick - Kaitsuko

Snabb tillagning av sushi

Välkommen, älskare av japansk mat, om du är här antar jag att du inte vet så mycket om sushi... Inga problem, vi kommer att lösa det!

Du är inte en stor japansk kock från början så om du misslyckas, betyder det att du har felaktigt receptet, kontrollera noggrant och läs allt mycket noggrant.

Du kommer att se, det är väldigt lätt och inom kort kommer du att ha supergod hemlagad sushi. Visste du att stora japanska kockar använder Damascus knivar? Jo, för att kunna skära deras fisk i perfekta skivor.

Så om du till exempel vill imponera på dina vänner med en aperitif, är vackert presenterade sushi perfekta istället för att bara ha smaken, vi rekommenderar att du beställer en Damaskus kniv.

För att börja, här är några sushi som du kan göra själv:

Sushi seamon Kaitsuko

Sushi : Sushi är risbollar med en tunn skiva räka eller rå fisk på toppen.

Sashimi skuren med japanska knivar

Sashimis : Sashimis är helt enkelt tunna skivor av rå fisk.

Makis japanska köksknivar

Makis : Makis är rullar omslutna i ris eller grillad nori, vilket är vad grillade alger kallas.

Ingredienser :

Detta recept är för 3 eller 4 personer, eller bara dig om du är motiverad att äta upp allt!

Du kan fritt ändra ingredienserna och lägga till den fisk du vill för att krydda smaken.

  • 300 g japanskt rissort
  • Basblandning med sushi risvinäger. Men du kan också förbereda det själv med bara 4 teskedar risvinäger, 2 teskedar socker och en tesked salt.
  • Grillade nori alger ark.
  • Tonfiskfilé.
  • Laxfilé.
  • Räkor.
  • Avokado.
  • Sesamfrön.
  • Inlagd ingefära, wasabi, sojassås etc. för kryddning.

De flesta av dessa produkter finns i stormarknader

Verktyg :

  • Maki mat
  • Kaitsuko damaskuskniv (som är knivar som specialiserat sig på japansk skärning och förberedelse)
  • Skärbräda

Förberedelse av ditt ris:

Steg 1 : Skölj mjukt ris i en sil tills vattnet blir klart. Låt sedan droppa bort i 30 minuter.

Steg 2 : Häll ris i en kastrull, och lägg till lika mycket vatten som ris. Till exempel 200 ml vatten för 200 g ris. Sen koka upp.

Steg 3 : När vattnet börjar koka, minskar du värmen och lägger på ett lock. Koka det här sättet i cirka 10 minuter på låg värme.

Steg 4 : Slutligen, stäng av elden, låt det sitta i 10 minuter till med locket. För att bli perfekt bör riset ha absorberat allt vatten.

Steg 5 : Lägg till slut den vinägerblandningen genom att varsamt blanda. Var försiktig så att du inte förstör risgrupperna, eftersom de måste förbli något klibbiga.

Knivar i japanskt risdamaskusstål

Förberedelsen och skärningen av dina ingredienser:

Det är mycket viktigt att förbereda dina ingredienser ordentligt, som att ha en damaskus kniv, vilken är mycket användbar för sushi, ta chefens råd och lita på mig.

Tunna skivor av fiskfilé skuren med en kaitsuko kniv för att täcka dina sushi, eller för att ätas ensamma (sashimi)

Skalade räkor som du kommer att dela på längden för att kunna täcka några sushi

Tunna skivor av fisk och avokado skuren med en damascus kniv, för att sedan placera i dina makis

För att Förbereda dina sushi :

Först formar du helt enkelt dina risbollar med en sked genom att pressa ner riset i pannan på förhand.

Och senare lägger du helt enkelt en tunn skiva fisk eller räka ovanpå, skuren med en kaitsuko kniv helst.

För att Förbereda dina sashimis :

Det finns inte mycket att säga eftersom uppgiften är så enkel. Du behöver bara skära dina lax, tonfisk eller andra filéer i tunna skivor, cirka 1/2 cm tjocka, med en ordentlig damaskus kniv.

Jag rekommenderar bara att du tar en kaitsuko kniv, för att försäkra dig om att du skär ordentligt.

För att Förbereda dina Makis :

Du bör veta att makis redan är mycket mer komplexa, så läs noggrant för att undvika misstag, annars börjar du om igen!

Använd en maki-matta och en damaskus kniv för att göra noggranna snitt.

Skär ditt algerark i två och lägg den blanka sidan mot maki-mattan.

Fördela riset på ditt noriark och kom ihåg att lämna ett utrymme på övre delen av cirka 1 cm utan något ris.

Lägg fisken och/eller fyllningen i mitten av riset längs hela dess längd.

Använd maki-mattan för att rulla ihop makin och stänga den.

Rulla makin medan du försiktigt trycker på sidan och toppen för att forma den i form av en rektangel eller kvadrat, som du vill.

Slutligen, skär makin i sex regelbundna avsnitt med en damaskus kniv som du har fuktat bladet på i förväg.

Nu har du bara att njuta av din sushi ensam eller med familj, vänner, smaklig måltid!

Om du gjorde det bra, bra jobbat, har du blivit en mästare i japansk sushi! Tveka inte att titta på de andra bloggarna på vår webbplats. Du kan också besöka vår damaskus knivbutik för att bättre förbereda din sushi som angivet i hela bloggen.

Vi ses snart sushi mästare!

Våra produkter

Hogkvalitativt professionell koksknivsatsJapansk yakumoto knivstal 67 lager
Försäljningspris2.750,00 kr Ordinarie pris3.410,00 kr
Set med 3 knivar I Damaskus Stål – Kollektion Kock YakumotoKaitsuko Sweden
2 -rumsstalkok knivar hogt med havet gultProfessionell kniv ergnonomisk handtag
Försäljningspris1.990,00 kr Ordinarie pris2.450,00 kr
Set med 2 knivar – Gula havet samlingenKaitsuko Sweden