japansk mat de bästa tipsen

6 tekniker för att känna till de största hemligheterna med japansk mat

Japansk mat är en av de rikaste och mest läckra matkulturerna i världen. Från sushi-aftnar till japanska grillkvällar, hittar du alla menyer kapabla att tillfredsställa din gom. Japanska gastronomin har för övrigt vunnit många anhängare de senaste åren. Faktum är att många människor verkligen har gett sig ut på ett sökande efter de mest underbara gastronomierna i världen. Du är bland amatörerna och äventyrarna i mat och vill veta mer om japansk mat, läs den här artikeln.

Lär dig att tämja fisk japanskt

Det är sant att för att bli mästare på japansk mat, måste man lära sig recepten i flera år. Dock har du möjlighet att kika lite i japanska kokböcker för att snabbt greppa de vanligaste recepten. Vissa kokböcker erbjuder till och med kapitel om hur man börjar med uppskärningen. Du kommer på den nivån att lära dig en massa tricks om japansk mat som:

  • Slipningen av japanska gastronomi-kockarnas knivar;
  • Användningen av japanska köksredskap;
  • Underhållet av japanska köksverktyg.

Dessutom finns det en kulinarisk metod för att tämja fisk på japanskt sätt. Det handlar mer specifikt om att förbereda sardiner som en proffs i den japanska matlagningen.

Gör torkade alger: omarbeta MIMOSA ägg

Flera ingredienser används i utformningen av de japanska menyerna. Dessa ingredienser kan vara naturliga eller omarbetade för att ge maten en bättre smak. Detta är utan tvekan fallet med torkade alger i syfte att omarbeta MIMOSA ägg. Dessa blad har en tendens att bli sköra i skåpen med fukt. Du måste därför riva dem och blötlägga dem i vatten med sojasås för att återvinn dem.

När du gör det blir bladens struktur klibbig och du förbereder dem i minst fem minuter. Värmen från matlagningen måste vara medelhög och du måste tillsätta lite honung och vatten till algerna. Vid slutet av matlagningen får du en läcker algmarmelad att äta med hårdkokta ägg.

Fyll ditt skafferi med alla ingredienser i japansk mat

Om du vill känna den sanna hemligheten med japansk mat, måste du alltid ha ingredienser från denna otillräckligt populära kökskultur hos dig. De varierar från ett recept av japansk gastronomi till ett annat och från en region i Japan till en annan. I varje fall är vissa ingredienser i japansk mat populära och kända för alla eftersom de ingår i en mångfald av recept. Bland de mest mångsidiga ingredienserna i japansk mat kan vi nämna:

  • Wagyu som är smaskigt kött med en marmorerad köttbit;
  • Kombu som är en grupp torkade alger;
  • Yukari som är en blandning av salt och japansk basilika;
  • Mirin Mikawa som är en söt och sirupsliknande krydda;
  • Sojasås Higashimaru är en jäst brun sås.

För övrigt finns det även andra ingredienser i japansk mat som Yuzu juice, Ponzu, Iwashi, Taro och röd Miso.

Förbereda japansk risvinäger

Det är mycket lätt att göra japansk risvinäger när man vet hur man gör. För att börja måste du lyfta de olika makrillfiléerna för att strö över dem med salt och socker. Låt sedan allting marinera i minst 5 minuter innan du sköljer med kallt vatten. Efter det torkar du blandningen med papper, sedan stänger du in filéerna i en påse med risvinäger. Stekningen kommer att ta högst fem minuter och du kan börja prova.

Japanska dessertar

På den japanska dessertmenyn hittar du inte bara sötade sötpotatisar och röda bönbakar. Faktum är att det också finns små geléer som vanligtvis bereds med färska frukter. Att göra lätta och vackra små geléer, öka 10 gram gelatinpulver. Du måste hålla till måtten med tre matskedar så att geléerna ger ett gott resultat.

Finn ett jobb som hemkock för att känna till alla de dolda hemligheterna i den japanska köket

Det bästa sättet att hitta alla dolda hemligheter i japansk gastronomi är att öva på yrket för hem-kockar. Det är sant att du måste genomgå en utbildning innan du ansöker om ett jobb inom japansk matlavning. Men tränarna kan inte lära dig allt om de japanska menyerna och ingredienserna. För att bättre förstå hemligheterna med denna läckra mat, måste du närma dig japanska hushåll.

FAQ

Vad är traditionell japansk mat och hur skiljer den sig från andra asiatiska rätter?

Traditionell japansk mat kännetecknas av dess detaljrikedom, färska ingredienser och balans. Den framhäver säsongsingredienser och baseras på noggranna beredningsmetoder. Till skillnad från andra asiatiska rätter, försöker japansk mat bevara den naturliga smaken av ingredienser genom att undvika starka kryddor. Rätterna presenteras ofta på ett konstnärligt sätt, vilket återspeglar den japanska estetiken. Denna typ av mat innehåller kända rätter som sushi, sashimi, ramen, tempura och teppanyaki.

Vilka är de nödvändiga ingredienserna för japansk mat och var kan man hitta dem utanför Japan?

De grundläggande ingredienserna i japansk mat inkluderar ris, färsk fisk, alger (som nori som används till sushi), soja (sojasås, miso, tofu), färska grönsaker, dashi (fiskbuljong eller algbuljong), och nudlar (udon, soba, osv.). Många internationella stormarknader eller speciallivsmedelsbutiker erbjuder nu ett brett utbud av japanska ingredienser. Dessutom kan vissa onlinebutiker leverera dessa produkter över hela världen.

Våra produkter

Hogkvalitativt professionell koksknivsatsJapansk yakumoto knivstal 67 lager
Försäljningspris2.750,00 kr Ordinarie pris3.410,00 kr
Set med 3 knivar I Damaskus Stål – Kollektion Kock YakumotoKaitsuko Sweden
2 -rumsstalkok knivar hogt med havet gultProfessionell kniv ergnonomisk handtag
Försäljningspris1.990,00 kr Ordinarie pris2.450,00 kr
Set med 2 knivar – Gula havet samlingenKaitsuko Sweden